Volledig scherm
tilburg ten miles ttm zelfs voetgangers op Korte Heuvel moeten stoppen voor het Ten Miles geweld. © Beeld Werkt

Tilburg Ten Miles: lopers enthousiast over nieuwe route: 'Het was fantastisch'

TeruglezenTILBURG - De binnenstad zit vol met renners deze zondag, de Ten Miles gaat weer van start. Zo'n 10.500 lopers zien vandaag het (deels nieuwe) parcours: waar ook de Besterd- en Veldhovenring deel van uitmaken. 

De Ten Miles gaat niet vanaf de Burgemeester Brokxlaan richting de grote Albert Heijn, maar loopt via de Besterdring en Wilhelminapark. Nog een verandering: dit jaar trekken de kleinere rentochten voor het eerst ook door de Willem II-straat. 

Tekst gaat door na de foto.

Volledig scherm
Daisy, laatste loper van de Ten Miles loopt alleen, vlak voor de bezemwagen uit. © Joris Buijs / BeeldWerkt

Spannend? ,,Dat was het vooral begin deze week", zegt TTM-directeur Henk van Doremalen op zondagmorgen. ,,Komen de atleten? Nu zijn we er helemaal klaar voor." 

Afzien en genieten

De renners hebben geluk met het weer. De zon schijnt en het is lekker warm. Ideaal weer voor een mooie tocht, al blijft het afzien. 

De nieuwe routes worden positief ontvangen. Meer mensen kunnen nu genieten van het hardloopspektakel. Voor sommige familieleden is het soms wel even zoeken waar ze hun kind, ouders of andere familie kan zien lopen.

Iedere deelnemer heeft een eigen reden om mee te doen. Zo lopen Karin en Senna van Riel samen met nog eens 45 anderen mee als Team Luna Tilburg Ten Miles. Zo willen zij aandacht vragen voor Kika. Dat doen moeder en dochter omdat zij vorig jaar hun dochter en zus Luna van 9 jaar oud verloren.

Welkome verrassing

Om alles in goede banen te leiden zijn vandaag 75 verkeersregelaars op de been. Ze hoeven niet heel de route meer in de gaten te houden, want de start is inmiddels alweer afgebroken.

Langs de route is juist het een en ander opgebouwd. Zo krijgen de lopers een lekkere douche op de Oisterwijkse Baan. Dat is een welkome verrassing in de warmte.

Door de hitte gaan wel een paar lopers tegen de vlakte, in een paar gevallen komt er een ambulance aan te pas. ,,Dat kun je helaas niet vermijden met dit weer", besluit TTM-directeur Henk van Doremalen. Desondanks kijkt hij aan het eind van de dag terug op een 'fantastisch verlopen' evenement. ,,De Besterdring en Wilhelminapark zijn mooie toevoegingen. De komende dagen gaan we de Ten Miles evalueren."

BD.NL deed de hele dag live verslag, hier terug te lezen: