Vanwege het coronavirus werden de Tilburgse terrassen aan de ketting gelegd. Ondernemers hoeven er, zo luidt het voorstel van B. en W., dit jaar geen belasting voor te betalen. Dat kan duizenden euros besparen.
Volledig scherm
PREMIUM
Vanwege het coronavirus werden de Tilburgse terrassen aan de ketting gelegd. Ondernemers hoeven er, zo luidt het voorstel van B. en W., dit jaar geen belasting voor te betalen. Dat kan duizenden euros besparen. © Jan van Eijndhoven

Tilburg wil heel 2020 geen precariobelasting heffen: ‘Terrasseizoen is toch al verpest’

TILBURG - Ondernemers hoeven dit jaar niet te betalen voor de terrassen, bloembakken, vlaggen en staanplaatsen op gemeentegrond. Zo luidt het voorstel van het Tilburgse college van B. en W. Daarmee zouden de ondernemers financieel lucht kunnen krijgen. ,,Ook als de terrassen straks weer open zijn”, zegt wethouder Berend de Vries.

Quote

Bij de grotere terrassen heb je het over duizenden euros per jaar

Stefan van Aarle, Voorzitter Ondernemersfonds

Ondernemers betalen precariobelasting voor de spullen die op openbare grond staan: bijvoorbeeld terrassen, bloembakken op de stoep en vlaggen en zonneschermen die over de straat hangen.

,,Die kosten kunnen flink oplopen”, zegt Stefan van Aarle, voorzitter van het Tilburgse Ondernemersfonds. ,,Bij de grotere terrassen heb je het over duizenden euros per jaar, daar kun je in deze tijd ook mensen mee aan het werk houden.”

Het college van B. en W. heeft nu besloten om die belasting dit jaar niet te heffen. De gemeente loopt daardoor bijna een half miljoen euro mis. ,,Ik heb bij een aantal bedrijven gezien wat de impact van de sluiting is, dat zijn heftige beelden”, zegt wethouder Berend de Vries. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.