Volledig scherm
Bumperkluiven © Bumperkluiven

Tilburgse foodtruckfestival-zomer: Bumperkluiven, Foodstock én Smaak Karavaan

Di 19 juni: Een nieuwe ster aan de 'rollende keukens-hemel' van Tilburg, het Bredase foodtruckfestival Bumerkluiven strijkt in de Spoorzone neer. Daarmee is Bumperkluiven deze zomer het derde rollende foodfestivalletje van de stad. 

Het Bumperkluiven (goede naam overigens) maakt na drie succesvolle edities in Breda de overstap naar Tilburg. ,,We beginnen klein, met een pop up festival bij Club Smederij", vertelt Frank Haagen, één van de organisatoren. ,,De beslissing om naar Tilburg te gaan, is pas recent gemaakt. Daarom proberen we het dit jaar eerst met een kleinere versie van Bumperkluiven."

De laatste edities van Bumperkluiven bestonden uit zo'n 30 foodtrucks, in Tilburg zijn het er bijna tien. Ook worden er speciaalbieren en wijn geschonken. Bij succes krijgt Bumperkluiven volgend jaar een volwaardige editie.  

Karavaan & Foodstock

Naast het Bumperkluiven (10 tot en met 12 augustus) keert dit jaar een 'oudgediende' terug. Ook in de Spoorzone, maar aanzienlijk groter, is het bekende Tilburgse evenement Smaak Karavaan. 

De karavaan is alweer bezig aan de vijfde editie. Op 14, 15 en 16 september trekken 'veertig bakbrommers, stomende campers, gezonde vreetschuren op wielen en rollende barbecues' naar Tilburg. Daarmee is de karavaan het grootste rollende eet-evenement van het Zuiden. 

En dan is er nog Foodstock, van 8 tot en met 9 september in het Reeshofpark. Tientallen foodtrucks en een kinderdorp strijken dan in de Reeshof neer. Foodstock is inmiddels aan de vierde editie bezig. Het festival - 'een kruising tussen Woodstock en rollende keukens' - begon jaren geleden in Eindhoven. Dit jaar zijn er twaalf edities in heel Nederland, voor het eerst wordt ook Tilburg aangedaan.