Volledig scherm
De McDonalds aan het Piusplein. © Bas Vermeer

Tilburgse Mac na carnaval vijf weken potdicht: 'We pakken het rigoureus aan'

Vrij 19 jan: De poorten van fastfoodtempel McDonald's worden op 19 februari hermetisch gesloten voor een verbouwing. Meer dan een maand zijn er geen Quarterpounders, McNuggets en McFlurries te krijgen in het Tilburgse stadshart.

door Bas Vermeer

De Mac gaat vijf weken dicht voor een grote metamorfose. Kreeg de McDonald's in 2014 een groener uiterlijk, nu wordt ook het pand zelf duurzamer, vertelt Mac-exploitant Peter van den Dungen. ,,Overal dubbel glas en een nieuw goed geïsoleerd dak." 

Daarnaast worden de toiletblokken boven uitgebreid ('vanwege de lange rijen tijdens stapavonden'), komt er op de begane grond een toilet voor mindervaliden en wordt de Mac uitgebreid met een McCafé. 

McCafé

Over dat nieuwe café vertelde Den Dungen eerder al. Het McCafé wordt een aparte ruimte in het pand waar 'luxe koffie wordt geserveerd door speciaal daarvoor opgeleide barista's'. ,,Met iets lekkers erbij. Een beetje Amerikaans georiënteerd, je kunt er bijvoorbeeld straks een stuk cheesecake bij de koffie krijgen."

Hoewel de exploitant blij is met de op handen zijnde verbouwing, baalt 'ie ook een beetje. In die vijf weken sluiting, loopt het filiaal zo'n 100.000 bezoekers mis. ,,Maar we pakken het rigoureus aan."

En dan is er - zoals altijd - de vraag wanneer de Tilburgse Mac gaat thuisbezorgen. In Utrecht gebeurt dat sinds eind dit jaar bijvoorbeeld al. ,,Het komt langzaamaan deze kant op", zegt Den Dungen. Hij hoopt dit jaar, maar vastomlijnde plannen zijn er vooralsnog niet.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement