Volledig scherm
De Ghost Rider slaat dit jaar over. © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt

Topattractie Ghost Rider haakt af voor Tilburgse kermis: ‘Bouwploeg laat het afweten’

TILBURG - Eén van de topattracties van de Tilburgse kermis is alweer vertrokken. De Ghost Rider - een intense attractie waarbij de karretjes over de kop gaan - kwam wel naar de stad, maar werd niet opgebouwd. 

Volgens een woordvoerder van de gemeente was het wel de bedoeling om de attractie uit te pakken, ‘maar liet de opbouwploeg het afweten’. De eigenaar van de attractie is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar. 

De attractie deed meerdere jaren Tilburg aan en zou op het ‘Spoorplein’ komen te staan, het plein tussen de Heuvel en het NS-Plein. De gemeente gaat op die locatie iets schuiven met attracties. Ondertussen wordt er ook nog gezocht naar een mogelijke vervanger. Een net zo spectaculaire vervanger gaat zo op het laatste moment niet meer lukken. ,,Maar we zoeken in de breedte.”

Verdwijnen

Op het Tilburgse kermisforum van Kermisclub.nl wordt er veel gepraat over het verdwijnen van de attractie. ,,Voor mij persoonlijk waren er maar twee zaken die een bezoek aan Tilburg interessant maken”, aldus een kermisliefhebber. ,,Nu komt de absolute nummer 1 niet meer. Het is dat de XXL me enorm kietelt, anders had ik Tilburg waarschijnlijk helemaal overgeslagen.” 

Het wordt gerelativeerd door een andere fan. ,,Mensen, er staan nog bijna 200 zaken in Tilburg. En er is een zaak niet meer bij (wat ik persoonlijk ook net zo jammer vind) en het is een teleurstelling (snap ik) maar respecteer het en ga niet zo zeuren want daarmee komt ‘ie niet alsnog. Bovendien heeft deze zaak al meermaals hier gestaan.”

Overigens valt één afhaker nog mee. In de weken voor de kermis vorig jaar haakten vier grote attracties af.  Er was geen reuzenrad (dat ging naar Parijs), geen draaiende slinger XXL (privé-omstandigheden), geen Propeller (het rondzwaaiend vliegtuig stond in Duitsland), geen zweefmolen Starflyer en geen achtbaan Black Hole. Daarnaast haakte theaterfestival LunaLunaLuna een week voor de kermis af. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.