Volledig scherm
PREMIUM
De gerestaureerde stadsvilla's op nummer 24 en 26. © image&motion

Treurigste huis? Oké, maar de Zwijsenstraat knapt zienderogen op

TILBURG - Spuuglelijk ja, ‘die bunker’ op een hoek van de Bisschop Zwijsenstraat, vindt zijn echtgenote. ,,Maar de straat krijgt zo in elk geval aandacht en dat verdient hij. Het knapt hier zienderogen op", zegt Martin Rombouts.

Daarvoor verdient de Tilburger zelf credits. Rombouts kocht enkele jaren geleden twee verkrotte panden op aan het begin van de straat. De eerste werd fraai in oude staat hersteld, en verhuurd, het tweede volledig herbouwd in oorspronkelijke staat. Daar woont het stel inmiddels zelf op de eerste verdieping. ,,Heel fijn, met zich op het Vrijheidspark. En we vormen al een kleine gemeenschap met de buren.”

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.