Volledig scherm
Subway aan de Spoorlaan. © Bas Vermeer

Twee Subway-vestigingen in Tilburgse centrum sluiten de deuren

Ma 30 juli: Twee van de zeven Subway-filialen in Tilburg sluiten de deuren. De vestigingen aan de Spoorlaan en het Piusplein gaan dicht. Daardoor blijft er maar één zaak in de het centrum over: aan de Burgemeester Brokxlaan. 

Waarom de zaken dichtgaan, is nog niet bekend. Bij de Spoorlaan wil de eigenaar daar nu nog niet over praten. Bij het Piusplein is er niemand voor commentaar bereikbaar. 

Opmerkelijk is het aantal Subways in Tilburg wel. De stad telt er zeven waarvan er drie binnen een straal van 750 meter zitten: tegenover de AH XL (Burgemeester Brokxlaan), aan het Piusplein en de vestiging aan de Spoorlaan. 

Drive in

Volledig scherm
Subways en Kruidvatten op een kluitje. © BD

Dat de drie filialen op een kluitje zitten, maakt volgens Subway niet uit. Dat vertelde Jeffrey Peters van Subway Zuid-Nederland eerder al.

Voordat een nieuwe vestiging de deuren opent, brengt Subway de routings in kaart (hoe mensen zich door de stad bewegen). „Dat zijn geen kleine onderzoeken”, aldus Peters. „Iemand die langs de Spoorlaan loopt, bezoekt niet de achterkant van het station (de Spoorzone). Kijk naar de Universiteit waar we ook een vestiging hebben. Die studenten gaan voor een broodje niet naar het centrum. Die springen daar niet voor op de fiets."

Subway had het liefst in de Spoorzone een drive in geplaatst, maar dat mocht niet. Uiteindelijk kwam er in 2015 een Subway aan de Burgemeester Brokxlaan die ook aan huis bezorgt. Dat was de eerste van zijn soort in Tilburg, Eindhoven en Breda. De Subways aan de Spoorlaan en Piusplein bezorgen niet.