Volledig scherm
PREMIUM
Het huidige uitzicht vanuit de tegenovergelegen woning op het terras en de aanbouw van Cinecitta. © Stephan Jongerius

Uitbreiding Tilburgs filmtheater Cinecitta in de wachtkamer door ruzie met overburen

TILBURG - Velen kijken er beslist naar uit: Cinecitta is startklaar om - vijf jaar na de heropening - al flink uit te breiden. Maar overbuurman Ad de Wolf ziet 'het glazen bijgebouw' niet zitten. ,,We zijn overvallen."

Het vernieuwde Cinecitta aan de Willem II-straat in Tilburg is een aanwinst voor de stad: dat is ook de mening van Ad de Wolf. Maar het uitbreidingsplan van Paul Vermee en echtgenote Nettie Verhagen is bij deze overbuurman in slechte aarde gevallen. Die twee nieuwe ondergrondse filmzalen: ook prima. ,,Maar er moest zo nodig nog een dertien meter hoog atrium aan, pal tegenover onze woning. Dat betekent een flinke verandering van ons uitzicht, minder licht in huis, aantasting van ons woongenot", zegt De Wolf.

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.