Impressie van de zaak.
Volledig scherm
Impressie van de zaak. © The VR Room

Virtual reality-specialist opent zaak onder het Pieter Vreedeplein: Vr Lasergamen én VR Arena

Vrij 6 mrt: Lasergamen maar dan in virtual reality, met VR-brillen. Of strijden in een ‘VR Arena’. Onder het Tilburgse Pieter Vreedeplein, naast de Mediamarkt, strijkt het in virtual reality gespecialiseerde bedrijf The VR Room neer. De zaak blijft er een paar maanden zitten. 

Waar de meeste virtual reality headsets nog bedraad zijn, biedt The VR Room ook games aan die volledig draadloos worden gespeeld. Mensen kunnen er VR Lasergamen (niet draadloos) of in de VR Arena (draadloos) stappen. 

Lasergamen gebeurt normaal gesproken in ingerichte ruimtes, de VR-variant speelt zich af op een paar vierkante meter. Iedere speler wordt uitgerust met een VR-headset en een speciaal vest waarmee de spelers ook echt de impact voelen als ze worden beschoten. Daarnaast kan de speler dekking zoeken achter fysieke torens om interactie met de echte wereld te versterken.

Pop-up zaak

In VR Arena loopt iedere speler rond met een virtueel schild en een ‘ray gun’, waarmee zij hun tegenstanders een kopje kleiner moeten maken, terwijl ze door een futuristisch veld met pilaren manoeuvreren. Met een druk op de knop is het speelveld aan te passen. De mensen die niet meedoen, kunnen de strijd op een scherm volgen. 

Naast VR Arena en VR Lasergamen kunnen bezoekers aan de slag met drie VR-titels: Beat Saber, Fruit Ninja VR en Angry Birds VR. De VR-specialist opent op zaterdag 14 maart de pop-up zaak. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.