Volledig scherm
Impressie van de Beach Club. © Piet Albers

Voetjes in het zand tijdens Tilburgse kermis: Beach Club

Di 8 jan: Goed, het is niet de terugkeer van het legendarische stadsstrand, maar tijdens de Tilburgse kermis strijkt er een Beach Club op de hoek van de Heuvelring neer (tegenover de ABN AMRO). Op de plek waar voorheen de poffertjeskraam stond. 

De exploitant is Pieter Albers, ook de man achter het Tirolerdorp. ,,‘We hadden een beachbar moeten beginnen‘, dat dachten we afgelopen zomer toen het zo ontzettend warm was”, vertelt Albers. Hij voegt nu de daad bij het woord, de Beach Club wordt deze dagen uit de grond gestampt. Het strand wordt ruim 300 vierkante meter groot. 

Verrassing

Quote

Maar we hebben nog wel een mooie verrassing in petto tijdens Roze Maandag

Pieter Albers

Het Tirolerdorp staat er ook dit jaar gewoon weer, de Beach Club wordt er een aanvulling op, aldus Albers. ,,We zijn nu drie beachbarren aan het bouwen, er komt een verhoging en verschillende rustplekken met linnen overkapping. Ook komt er straks wit zand te liggen.” Hoeveel mensen er precies binnen kunnen, weet de exploitant nog niet. ,,We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen.”

Water maakt (helaas) geen deel uit van de Beach Club. ,,Maar we hebben nog wel een mooie verrassing in petto voor Roze Maandag. Maar daar kan ik nog nog niks over verklappen.”

De opstelling van de kermis verandert dit jaar eveneens.  De attracties aan het Stadhuisplein worden omgedraaid. Dit houdt in dat de grote attracties met de rug richting het stadhuis worden geplaatst. Ook komen er geen attracties langs het Willem II-pad tot aan de Spoorlaan te staan.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.