Chefkok Angelo Autiero van Hofstede de Blaak.
Volledig scherm
Chefkok Angelo Autiero van Hofstede de Blaak. © Jan van Eijndhoven

Volgens 500 topchefs is Hofstede de Blaak één van de beste restaurants van Nederland

Di 30 jan: Tilburg heeft geen Michelinsterren, maar telt wel paradepaardjes. Volgens 500 Nederlandse chefs en restauranteigenaren is Hofstede de Blaak het beste restaurant als het aankomt op de prijs/kwaliteit-verhouding. 

door Bas Vermeer

Volgens de Restaurant Awards mag het Tilburgse restaurant zich vanaf vandaag het 'Beste Prijs/Kwaliteit Restaurant van Nederland’ noemen. Het is niet zomaar een prijsje: de chefkoks die in de top 500 van restaurantgids Lekker staan, mogen hun lievelingen voordragen. De prijzen komen dus echt uit het vakgebied. 

Het gaat om vijf categorieën. Zo won De Librije voor het vierde jaar op een rij de titel ‘Beste Restaurant van Nederland’. En is Ciel Blue het 'Meest Romantische Restaurant van Nederland'. 

Tussen de sterren

Quote

Toen we hoorden dat we genomi­neerd waren, voelde dat als een 8 op je rapportje scoren

Marc van Hooijdonk

Leuk om te zien ook dat de meeste van de 'Awards-restaurants' sterren hebben en uit de Randstad komen. De Hofstede prijkt daar mooi tussen als 'Tilburgse trots'.  

,,Toen we hoorden dat we genomineerd waren, voelde dat als een 8 op je rapportje scoren", zegt eigenaar Mark van Hooijdonk. ,,En nu scoren we een 10. Heel leuk om te horen, al waren we met alleen een nominatie al gelukkig."

Geen toevalstreffer

Een toevalstreffer is het niet. De prijs wordt sinds vier jaar uitgereikt en Hofstede zit er steevast tussen. Vier keer op een rij werd het Tilburgse restaurant genomineerd, twee jaar geleden won Hofstede de titel ook al. 

,,We vinden het fijn als mensen hier verschrikkelijk lekker eten en dat het betaalbaar is. Dat je met zijn tweeën hier voor minder dan 100 euro uit eten gaat."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs