Volledig scherm
PREMIUM
Deze opzet voor ‘de Mersjant’ wordt de komende tijd verder uitgewerkt met een planteam met omwonenden. © Perrée en partners / Bygg Architecten

Vooruit met de Mersjant, liefst aan zij-armpje Piushaven

TILBURG - Het eerste plan voor de transformatie van de noordwand van de Koopvaardijstraat is bijna 15 jaar oud, maar de nieuwe eigenaar laat er geen gras over groeien. ,,We willen zo snel mogelijk aan de slag", zegt Diederick Kruijssen van Census Real Estate. 

Voortbordurend op de eerste opzet voor ‘De Mersjant’ heeft Bygg Architecture in opdracht van Census een nieuw ontwerp gemaakt. Vier karakteristieke Bedaux-woningen worden gerenoveerd, ertussen komt een complex met een zestigtal appartementen. Het nieuwe  concept wordt nu uitgewerkt met een planteam van omwonenden. 

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.