Volledig scherm
De vuilniswagen van Greenpeace kan het plein niet op. © Bas Vermeer

Vreedeplein: 'kerstvuilniswagen' Greenpeace stalkt Coca-Cola kersttruck

Di 19 dec: De Coca-Cola kersttruck staat sinds vanochtend op het Pieter Vreedeplein, in het kielzog volgt de 'Cola-Crap vuilniswagen' van Greenpeace. De actievoerders willen dat Coca-Cola meer verantwoordelijkheid neemt. 

De truck is van de frisdrankproducent en pretendeert het 'ultieme kerstgevoel' te verspreiden. De Greenpeace-vuilniswagen stalkt - dit jaar voor het eerst - de truck om 'aandacht te vragen voor de enorme plastic voetafdruk van Coca-Cola.'

,,Elke minuut belandt een vrachtwagen aan plastic zooi in de oceaan", aldus Tom Grijsen van Greenpeace. ,,We roepen Coca-Cola als de grootste frisdrankfabrikant en marktleider op om minder plastic te gebruiken." 

Eigenlijk wilden de actievoerders de vuilniswagen tegenover de truck parkeren, maar het Pieter Vreedeplein is met paaltjes afgeschermd. De truck mag er wel op (daar is een vergunning voor aangevraagd), de Greenpeace-wagen niet. 

Tam

Het treffen van de rode en groene gigant in Tilburg, de stad van het absurdisme, had zo mooi kunnen zijn. Kerstelfen van de kersttruck die blikjes cola naar Greenpeace-leden smijten, terwijl uit de vuilniswagen kleinere wagentjes zwermen die de Cola-truck proberen te enteren. 

Maar op het Pieter Vreedeplein is het een beetje een tamme bedoening. ,,Nee, we gaan het evenement van Coca-Cola niet verstoren", zegt Saskia van Aalst van Greenpeace. ,,Vandaag halen we vooral handtekeningen op, het gaat om een wereldwijde campagne." 

Bij de Greenpeace-wagen loopt straks een groene kerstman rond en er komt een kerstboom met daarin colaflesjes te staan. Op de kersttruck kunnen mensen hun persoonlijke kerstwensen laten projecteren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement