Volledig scherm
Wow Burger komt in het pand waar Jamie Oliver’s Pizzeria was gevestigd. Die zaak werd dit jaar april opgedoekt. © Bas Vermeer

Wapenstilstand voorbij: burgerbakker nummer negen opent zaak in Tilburgse binnenstad

Vrij 25 okt: Net als je denkt dat er een wapenstilstand is bereikt in de Tilburgse burger-oorlog, duikt er toch weer een burgerbakker in de stad op. Wow Burger opent een zaak aan het Pieter Vreedeplein. 

Wow Burger maakt de oversteek vanuit Rotterdam, waar al twee zaken zitten. ‘De beste en meest eerlijke ingrediënten’, aldus de burgerzaak. ‘Onze koeien lopen vrij in de wei, onze kippen scharrelen en de frietjes worden dagelijks vers bereid. Al onze producten zijn 100 procent halal.’

Wow Burger komt in het pand waar Jamie Oliver’s Pizzeria was gevestigd. Die zaak werd dit jaar april opgedoekt. Met de komst van Wow staat de burgerzaken-in-de-binnenstad-teller op negen. 

Bijna tien

Poll

De nieuwe hamburgerzaken blijven maar komen...

  • Lekker toch! (34%)
  • Mag gerust een tandje minder (22%)
  • Waar blijven die gezonde zaken? (42%)
  • Geen mening (3%)
1159 stemmen

Het waren er bijna tien geweest, maar chefkok Robert Kranenborg trok afgelopen zomer de stekker uit de Thrill Grill aan het Piusplein. Twee jaar na de opening ging de zaak alweer dicht. 

De Thrill Grill stopte, naar eigen zeggen, zodat de franchise zich ‘meer kon focussen op de Randstad’. Of het overaanbod - negen burgerzaken op één vierkante kilometer - meespeelde? ,,In iedere stad zie je dat, het is een wereldfenomeen. Het gaat alleen om de focus, die konden we niet genoeg op Tilburg leggen.”

En toch: negen burgerzaken, past dat allemaal wel? We vroegen het ons eerder al af. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.