Volledig scherm
PREMIUM
Het Ketelhuis. © Bas Vermeer

Weer hoop op herontwikkeling van Ketelhuis in Tilburgse Spoorzone

Di 13 nov: Op het laatste nippertje gingen de plannen voor de herontwikkeling van het monumentale Ketelhuis in de Spoorzone telkens niet door. Nu maakt de gemeente een eind aan de gekke verkeerssituatie voor de deur, is er een gegadigde én er komt er een werkplan om het asbest te verwijderen.

Arm Ketelhuis. Het moest toezien hoe de polygonale loods veranderde in restaurant EVE, de houtloods uit 1867 restaurant De Houtloods werd en hoe de LocHal wordt omgebouwd tot bieb. Maar vooralsnog heeft niemand zich over het Ketelhuis ontfermd. Twee eerdere plannen ketsten af, maar er gloort weer hoop. ,,Er is een gegadigde", vertelt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd. Maar wie of wat kan op dit moment nog niet worden gemeld. ,,De gesprekken lopen nog."

  1. Ongeduldige automobiliste rijdt organisator Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisatie overweegt aangifte
    PREMIUM

    Ongeduldi­ge automobi­lis­te rijdt organisa­tor Ronde van de Korvel aan in Tilburg, organisa­tie overweegt aangifte

    TILBURG - Zwaar. Dat waren de drie ronden op de Swapfiets, een nieuw onderdeel van de Ronde van Korvel in Tilburg. Wethouder Rolph Dols mocht de startbel luiden en de prijzen uitreiken. Zondag werd het evenement, dat jaren stilgelegen heeft, voor de derde keer gehouden. Het verliep echter niet zonder incidenten: organisator Peerke Hessels werd aangereden door een ongeduldige automobilist.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.