Volledig scherm
PREMIUM
De kosten voor het kernwinkelgebied vallen veel duurder uit dan verwacht. Tenzij de raad voor een soberder scenario kiest. © Stephan Jongerius

Wel of geen 2,7 miljoen euro extra voor kernwinkelgebied: raad zit aan de knoppen

Do 20 jun: Als de gemeente aan alle ambities voor het Tilburgse kernwinkelgebied wil vasthouden is er een aanvullend budget van ruim 2,7 miljoen euro nodig. De gemeenteraad kan na de zomer ook voor soberdere scenario’s kiezen.

Wel of geen lichtkunstwerk onder de Katterug (à 250.000). Het watermuurtje naast de Primark zo laten of afwerken (à 120.000 euro)? Graniet in het Stadskwartier (à 225.000 euro) of goedkopere klinkers?

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.