Volledig scherm
Pontje Piushaven. © Pix4Profs

Wethouder: 'Proces pontje Piushaven opnieuw'

Ma 22 jan: De gemeente Tilburg gaat het proces rond de aanleg van het pontje in de Piushaven opnieuw doen. ,,Terug bij af, een pas op de plaats", laat havenwethouder Berend de Vries weten.

,,We hebben de verschillende gevoelens die spelen onderschat", aldus De Vries. ,,Net als de omvang van de groep die betrokken had moeten worden." Volgens de wethouder werden omwonenden met 'de beste intenties geïnformeerd', maar is er toch een inschattingsfout gemaakt.

Draagvlak

Dat bleek onder meer tijdens een informatieavond  vorige week. Het pontje van de Piushaven moet dit jaar de noord- en zuidoever verbinden, maar ontpopt zich vooralsnog als splijtzwam tussen buurtbewoners.

De gemeente doet nu eerst een stap terug, meldt De Vries. Hij gaat er persoonlijk mee aan de slag. ,,Ik heb inmiddels contact gehad met de buurtraad Armhoefse Akkers en Bewonersbelang Jeruzalem, daarmee gaan we binnenkort om tafel. Om advies te vragen zodat we gezamenlijk tot een nieuw proces komen. En we straks een goed draagvlak voor het pontje hebben."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs