Volledig scherm
Hizmet gaat na ruim twee jaar 'coming soon' open. © Joost Goutziers

Wonderen bestaan: Hizmet ruilt ‘coming soon’ in voor ‘morgen open’

Woe 17 juli: Het einde van een tijdperk. Het eeuwige ‘coming soon’ van de Turkse bakkerij Hizmet, op de hoek van het Piusplein, heeft het veld geruimd. Afgelopen weken was er opeens weer bedrijvigheid. ,,We gaan donderdag open”, vertelt de bedrijfsleider. 

Donderdag, oftewel: morgen om 8 uur. Het is haast een wonder, op de gevel van de zaak - voorheen New Bali - hing sinds mei 2017 een bordje ‘Coming soon’. 

Het was vooral grappig. ,,‪Kan niet wachten om mijn klein, kleinkinderen de Coming Soon sticker te laten zien.”, schreef Joost van Abeelen op 1 mei dit jaar. ,,‪Vandaag is het precies 2 jaar geleden dat New Bali sloot en Hizmet een compleet nieuwe definitie aan het concept ‘coming soon’ gaf.”‬

Waarom?

Waarom het zo lang duurde? ,,Het was erg druk in Eindhoven”, luidt het antwoord bij Hizmet. Daar werden de twee zaken nog verbouwd. Overigens krijgt de Turkse bakker/broodjeszaak er goede recensies. Met op het menu onder meer broodjes döner, soep en baklava.  

Met de twee jaar wachttijd is Hizmet nog lang geen recordhouder. Het duurde zes jaar voor de kappersboot van de Piushaven een nieuwe invulling kreeg. En aan de Gasthuisring lijkt de verbouwing van verschillende pandjes in de tijd gestold te zijn. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.