Volledig scherm
Karpers aan de oppervlakte, bij de brug Oisterwijksebaan. © Gijs van Esch

Zelfs de karpers luieren loom

TILBURG - Te heet voor zonnebaden? Niet als je je leven doorbrengt in het water. Een groep karpers in het Wilhelminakanaal vindt het wel best, dicht aan de oppervlakte een beetje scharrelen.

Bij de draaibrug van de Oisterwijksebaan zijn ze de laatste dagen goed te zien. Vooral ook doordat een van de vissen fel oranje is: een koikarper. Waarschijnlijk ooit gedumpt door iemand die hem niet meer thuis in de vijver wilde. 

De exoot is dikke maatjes met de donkergekleurde schubkarpers die het kanaal altijd al als domicilie hadden. Soortgenoten immers.

En azen op voedsel dan? Dat doen karpers toch op de bodem? Klopt. Maar dat kan 's avonds altijd nog, na het lome luieren. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.