kaviaar bezorgservice tilburglinks Patrick en rechts Florus
Volledig scherm
kaviaar bezorgservice tilburglinks Patrick en rechts Florus © Jan van Eijndhoven

Zelfs kaviaar nu thuis te bezorgen: ‘Voor als je eens gek wilt doen’

Het is nog nooit in mij opgekomen om kaviaar thuis te laten bezorgen. Ben ik nu een pauper? Tilburger Patrick Kokx schiet in de lach: ,,Nee hoor. Het rijtje pizza, hamburger, kaviaar ligt niet voor de hand.” Samen met een stadsgenoot is hij een kaviaar-bezorgservice gestart.

Patrick Kokx vertelt het met een knipoog: ,,Weer eens iets anders dan hamburgers....” Samen met Floris Verschuuren is hij het bedrijf Lux Caviar begonnen. Maar in Tilburg, hun thuisstad, ontbrak het nog aan een kaviaar-bezorgservice.

Ze bezorgen sinds een paar weken ‘topkwaliteit kaviaar’ in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam en sinds deze week in Tilburg. ,,Onze hometown mocht niet ontbreken.”

Corona-versnelling

Kokx loopt al jaren met het idee rond. Hij stond met een foodtruck in de Tilburgse Hal 88, de hal was jaren geleden als semipermanente foodmarket ingericht.

,,Daar verkocht ik ook kaviaar, mensen vroegen of ze het mee naar huis konden nemen. Of het dan vers bleef en hoe ze er zelf aan konden komen.”

Toen ontstond het idee om op een dag te gaan bezorgen, maar het bleef op de plank liggen. Samen met Verschuuren runt hij Tilburg Entertainment, ze produceren daarmee onder meer het foodtruckfestival De Smaakkaravaan en het evenement Modelspoor.

,,Maar dat ligt nu helemaal stil door corona. We waren al bezig met dit plan, nu is het in een stroomversnelling gekomen.”

Sterrenzaken bezorgen

De twee zien hoe - ook door corona - het thuisbezorgen nóg meer vlucht heeft genomen. ,,Sterrenzaken die in Amsterdam honderden maaltijden bezorgen. En dichter bij huis doet Monarh dat ook.”

Quote

Voor als je een leuk feestje hebt en eens gek wil doen

Patrick Kokx

Ze testen nu of de markt klaar is voor kaviaar. De blikjes - á 30 gram - worden geleverd met handgemaakt lepeltje van parelmoer. ,,Zo wordt het traditioneel gegeten.” Via ÜberEats wordt de luxe pakketjes binnen dertig minuten thuis geleverd.

Het is nog een test, maar ze denken zeker dat er een markt voor is. ,,Kaviaar heb je thuis waarschijnlijk niet op de plank liggen. Het is leuk voor als je iets te vieren hebt, voor als je zaken doet of een romantische avond hebt. Of als je een leuk feestje hebt en eens gek wil doen.”

Bekijk hier onze video's over koken & eten:

  1. Sporten op het dak van het WKZ: Epke Zonderland zet zich in voor zieke kinderen
    PREMIUM

    Sporten op het dak van het WKZ: Epke Zonderland zet zich in voor zieke kinderen

    Kinderen die bewegen, dat lijkt vanzelfsprekend. Maar voor een kind dat bijvoorbeeld chronisch ziek is of een beperking heeft, is dat het niet. Om kinderen die in het Wilhemina Kinderziekenhuis liggen óók te laten bewegen, lanceerde Epke Zonderland daar een speciale nijntjeknuffel. De opbrengsten van de knuffel moeten de beweeglessen gaan bekostigen. Én hij gaf een sportles aan een paar kinderen die niet ziek zijn. Dat viel in de smaak: „Het is gewoon leuk om zo’n les te krijgen van Epke.”