'Tilburg als festivalterrein', cover van Ruben de Bruijn.
Volledig scherm
'Tilburg als festivalterrein', cover van Ruben de Bruijn. © Ruben de Bruijn/013Straatjes

Zoekplaatje: Tilburg als festivalterrein

Woe 21 aug: Het werk van kunstenaar Ruben de Bruijn duikt op steeds meer plekken in de stad op, nu weer op de nieuwe stadsgidsen van 013 Straatjes. De Bruijn kent u wellicht al: van Tilburg Topia, een surrealistische kijk op de stad. 

De nieuwe cover
Volledig scherm
De nieuwe cover © Ruben de Bruijn/013Straatjes

Recent maakte de kunstenaar ook al een kleurboek voor doolhof Doloris én hij tekent het nieuwe Tilburgs leesplèngske. Op de cover van stadsgids 013 Straatjes staat Tilburg getekend als festival.

,,Wij zien de stad als een toonaangevend festival dat blijft experimenteren en vernieuwen. Met verschillende gebieden om te ontdekken”, zegt Edwin de Leeuw, initiatiefnemer van de stadsgids. 

Samen met partner Jolanda bracht hij in 2014 de eerste stadsgids uit. De twee zagen de stad opleven en wilden de ‘mooie, onbekende stukjes Tilburg in kaart brengen’. De eerste gids telde 16 spots, in de vijfde (de jubileumeditie) staan er inmiddels 75.  

Festivalterrein

Quote

In de rest van de cover zie je hoe de stad leeft alsof het een festival­ter­rein is

Ruben de Bruijn

De cover is een zoekplaatje. De rits verwijst bijvoorbeeld naar het kunstwerk van Marieke Vromans in het Spoorpark. De Bruijn bewondert haar werk. 

,,Ik heb van de rits een spoor gemaakt”, vertelt Ruben de Bruijn. ,,Het is letterlijk een opening van de verstedelijking van Tilburg, dat je dan het groene park inloopt. Zo kun je dat ook voor de stad zien, het loopt over in elkaar. Dat is naar mijn idee ook de hele bedoeling van 013 Straatjes en van de stad, dat het één geheel wordt. In de rest van de cover zie je hoe de stad leeft alsof het een festivalterrein is met verschillende area’s en details.”

De nieuwe stadsgidsen liggen donderdag/vrijdag weer in Tilburg. In de eerste instantie bij de 75 deelnemers. Ook bij de B&B’s in de omgeving, Van der Valk, bij de Fontys en VVV zijn ze straks gratis te krijgen. 

De nieuwe cover
Volledig scherm
De nieuwe cover © Ruben de Bruijn/013Straatjes

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.