Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester J. Ploegmakers van Oss werd in 1937 beschuldigd van fraude. Foto Stadsarchief Oss. © Stadsarchief Oss

Burgemeester van Oss beschuldigd van fraude

OSS - Van bestuurders en politici wordt onberispelijk gedrag verwacht. Als er ook maar een kleinigheidje mis gaat, ontstaat er snel een rel. Zo zijn er, mede onder invloed van een verontwaardigde publieke opinie, al heel wat lokale en landelijke kopstukken van het toneel verdwenen. In Oss bleef alles rustig. In Oss zijn zelfs nooit bestuurders opgesloten wegens fraude of andere misstappen. Eén keer heeft het niet veel gescheeld. 

In 1937 werd de burgemeester van fraude beschuldigd, en dat zag er voor hem niet goed uit. Berichten in de plaatselijke krant leidde tot veel verontwaardiging onder de bevolking. En toen een journalist van een landelijk dagblad een kijkje kwam nemen, ging zelfs 'Den Haag' zich ermee bemoeien.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”