Volledig scherm
PREMIUM
Advertentie voor een typist of een typiste uit 1936. Opmerkelijk is dat voor beiden het salaris gelijk was. © JohnvanZuijlen

De typiste in Oss mocht ook een man zijn

OSS - Burgemeester Marieke Moorman van Bernheze wil dat er meer vrouwen in de gemeenteraad komen. Het waren er tot voor kort zes, na de laatste verkiezingen zijn het er nog maar drie. Procentueel ver onder de landelijke maat. Er moet een 'aanvalsplan' komen, zegt de burgemeester. 

De roep om meer vrouwen in de politiek, in technische beroepen, of op hoge posten in het bedrijfsleven, blijft klinken; alle emancipatiegolven ten spijt. En de gelijke beloning van mannen en vrouwen is ook nog niet goed geregeld. Een derde feministische revolutie, of een aanvalsplan in de bewoordingen van burgemeester Moorman, moet maar eens orde op zaken stellen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”