Volledig scherm
Molenstraat in 1942 nog volop in het groen. Foto Leo van den Bergh. Stadsarchief Oss © Stadsarchief Oss

Fraaie Molenstraat niet opgewassen tegen moderne tijd

OSS - Er komt een rotonde in de Molenstraat. Pal voor de deur van het museum. Dat gaat een behoorlijk ander beeld geven van de straat die ooit zo'n voorname entree tot de stad vormde. 

In de loop der tijd is er daar al het nodige veranderd. Ooit liep er een spoorlijn door de straat, ooit stonden er prachtige bomen, waren er aan beide zijden weelderige voortuinen en was men tevreden met een niet al te brede straat, met eenvoudige bestrating zonder belijning. Dit alles is weg of is veranderd. Steeds met goede redenen natuurlijk want ook de statige Molenstraat moest met de tijd mee. Je kunt het ook omdraaien en dan is de conclusie dat zelfs de decoratieve Molenstraat, de vooruitgang niet kon tegenhouden.

De rotonde die er nu komt, verdringt de hinderlijke stoplichten maar zorgt er volgens wethouder Gé Wagenmakers ook voor dat hier 'de auto minder belangrijk wordt' en er meer ruime komt 'voor verblijf en langzaam verkeer'. Niet iedereen gelooft dat maar misschien kan het 'Fietpadenplan' van 1975 nog inspiratie bieden. Dat was ook bedoeld om het langzamer verkeer meer ruimte te geven. 

In de rubriek Stille Getuigen van het Brabants Dagblad, editie Oss en omgeving, bekijkt historicus John van Zuijlen de Molenstraat van weleer aan de hand van foto's van fotograaf Leo van den Bergh.

Volledig scherm
Molenstraat in 1942 nog volop in het groen. Foto Leo van den Bergh. Stadsarchief Oss © Stadsarchief Oss
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Oss, Uden e.o.