Volledig scherm
PREMIUM
Louis de Bourbon en zijn literaire vrienden bij zijn installatie als burgemeester van Oss (1941). V.l.n.r. Jan Engelsman, A. Vos (uitgever), mevr. De Bourbon, Louis de Bourbon, mevr. Coolen, Anton van Duinkerken, Antoon Coolen. © Stadsarchief Oss

Osse burgemeesters met een dichterlijke pen

SDtille getuigenOSS - In de rubriek Stille Getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken uit de regio aan nieuws uit vroeger tijden. Vandaag: dichtende burgemeesters.

Burgemeester Wobine Buijs is van een grote zorg verlost. De rechter heeft gesproken, de kermisfeesten op de Eikenboomgaard gaan niet door. Rust op het plein en rust in het hoofd, dat nu leeg gemaakt kan worden voor een volgende uitdaging: het schrijven van het volkslied van de vrijstaat Land van Ravenstein. De melodie is klaar, de burgemeester mag er de woorden bij vinden. Als ze het er goed vanaf brengt, hoort ze voortaan bij dichtende burgemeesters van Oss. 

  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”