Volledig scherm
PREMIUM
Muziekvereniging Hartog in de Molenstraat ter hoogte van de Koekfabriek vooraan in de stoet die de nieuwe burgemeester Louis de Bourbon verwelkomde (1941). © Stadsarchief Oss

Osse muziekgezelschappen beroemd in eigen plaats en ver daarbuiten

Stille getuigenOSS - In de rubriek Stille getuigen koppelt historicus John van Zuijlen actuele zaken uit de regio aan nieuws uit vroeger tijden. Vandaag: Muziekvereniging Hartog.

Quote

De oudste en enige harmonie van Oss, de stadsharmo­nie KVA, kreeg in 1928 gezelschap van muziekvere­ni­ging Hartog, een fanfare.

Het negentigjarig bestaan van muziekvereniging Hartog is niet alleen een respectabel bestaansjubileum maar ook een mooie verwijzing naar het ontwaken van de muziekcultuur in Oss in de jaren tussen de beide wereldoorlogen. Het bruiste in Oss in de jaren twintig, toen daar tal van verenigingen werden opgericht. Daar hadden de parochies, maar vooral de grote bedrijven een behoorlijke hand in. Zeker als het gaat om voetbal en muziek. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder (46) van Turks gezin verongelukt in Oss na condoleancebezoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’
    PREMIUM

    Moeder (46) van Turks gezin veronge­lukt in Oss na condolean­ce­be­zoek in Frankrijk: 'Bizar en triest toeval’

    OSS/ROSMALEN - Achter het verkeersongeluk op de A59 bij Rosmalen van vrijdagnacht, waarbij een moeder van 46 verongelukte, schuilt een triest familieverhaal. De Turkse vrouw kwam net met haar gezin terug van een condoleancebezoek in Frankrijk, meldt de Osse moskee Mescidi Cuma aan het Brabants Dagblad. ,,Het is een triest en bizar toeval. We zijn er kapot van.”