Volledig scherm
PREMIUM
Luchtfoto Tramkade met nieuwe Kaaihal op Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Ambitie Cultuurstad van het Zuiden waarmaken

COMMENTAARDen Bosch wil zich profileren als Cultuurstad van het Zuiden. Dat heeft het stadsbestuur vorige week nog eens onderstreept in het kader van de citymarketing. En ja, dat kan dus geld kosten. Kijk daar als politiek niet vreemd van op.

Verkadefabriek en Theater aan de Parade willen met een deels gloednieuwe, deels verbouwde Kaaihal de komende tien jaar van de Tramkade een culturele hotspot maken. Voor jongeren, voor nieuwe initiatieven, voor dance, voor urban. En dat op een plek, de kop van ’t Zand, die over een jaar of tien een erg gewilde woonplek is. Met Willem Twee, Verkadefabriek én Kaaihal aan de rand van dat gebied is dat de opmaat naar een bruisend industrieel park vlakbij het centrum.

 1. Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  Bobby Rust weg bij Noble Kitchen: ‘Niet bereid om te verhuizen’

  DEN BOSCH - Chef-kok Bobby Rust (37) is weg bij het in Cromvoirt gevestigde restaurant Noble Kitchen van sterrenchefkok Edwin Kats (restaurant Noble in Den Bosch). Rust ging vorig jaar aan de slag in het naast de golfbaan gelegen bedrijf. Hij is intern opgevolgd door Tom Schoonus (ruim een jaar souschef in Noble Kitchen en bijna zes jaar souschef in Noble). Ook was Schoonus drie jaar werkzaam in restaurant Cordial (Oss).
 1. Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch
  PREMIUM
  ANALYSE

  Mist en onduide­lijk­heid rond nieuw theater in Den Bosch

  DEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet - én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch