Volledig scherm
PREMIUM
Vooraanzicht van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade met de op de achtergrond de silo's. © BiermanHenket

Armworstelen om Kaaihal en tijdelijk theater in Den Bosch

ANALYSEDEN BOSCH - Directie en raad van commissarissen van het Theater aan de Parade hebben dinsdag de discussie rond een nieuw Kaaihal en dus ook de toekomst van een tijdelijk theater in Den Bosch op scherp gezet. In een boodschap aan de politiek wordt duidelijk gemaakt dat er een nieuw hal op de Tramkade moet komen, anders is er geen tijdelijk theater en vallen er mogelijk ontslagen. Een alternatief is er niet - ook niet in de Brabanthallen – wordt zonder enige onderbouwing gesteld.

Het theater lijkt vooral klaar te zijn met het getalm en een zekere bemoeizucht door de gemeente. Gemeente en theater hebben afspraken staan: het theater behoudt tijdens de drie jaar van sloop en (ver)nieuwbouw op de Parade de jaarlijkse subsidie van ruim drie miljoen euro en krijgt dus geen cent extra én het theater heeft de vrije hand in de keuze van een tijdelijke locatie. Dat laatste is geen zaak van de gemeente, liet wethouder Huib van Olden bij verschillende gelegenheden weten.

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch