Volledig scherm
Luchtfoto Tramkade met nieuwe Kaaihal op Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Bossche PvdA wil duidelijkheid over tijdelijk theater in Kaaihal

DEN BOSCH - De PvdA in Den Bosch vindt dat het te lang duurt voor er duidelijkheid is over een tijdelijk theater in de Kaaihal achter de Verkadefabriek aan de Tramkade. Het is de bedoeling dat het Theater aan de Parade volgend jaar juni dicht gaat voor sloop en nieuwbouw. De directies van zowel het theater als de Verkadefabriek dienden in november vorig jaar een plan in voor een tijdelijk theater. Gesprekken met het college van B en W hebben volgens de PvdA nog tot niets geleid. 

,,En dat is zorgelijk. De theaterdirectie staat met de rug tegen de muur, er is geen nieuwe locatie, er is geen (zicht op een) tijdelijke locatie en in dit voorjaar moet het theater starten met de inkoop van de programmering (van het seizoen 2020-2021, red.)’’,  schrijft fractievoorzitter Pieter Paul Slikker. 

De PvdA is bang dat zonder een tijdelijk theater medewerkers ontslagen worden, het vaste publiek een eigen weg gaat zoeken en mogelijk vaste gebruikers als het Internationaal Vocalisten Concours en het Nederlands Dans Theater vertrekken. 

Ook directeuren van instellingen zijn bezorgd 

De PvdA verwijst naar een medio april door Docis verzonden brief naar wethouder Mike van der Geld. Ook de directeuren van de culturele instellingen in de stad zijn bezorgd over de toekomst. Slikker wil dinsdag 14 mei tijdens de raadsvergadering van het college horen wat de stand van zaken is en waarom de gesprekken over de Kaaihal nog niet tot resultaat geleid hebben. 

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat het college binnenkort een besluit neemt. 

bd.nl/theaterdenbosch

In samenwerking met indebuurt Den Bosch