Volledig scherm
PREMIUM
Plan voor de nieuwe Kaaihal aan de Tramkade. Maar voor hoeveel jaar? © BiermanHenket

Deel Bossche oppositie zet stok achter deur Kaaihal

DEN BOSCH - Een deel van de oppositie in Den Bosch heeft elkaar gevonden en wil dat een nieuwe Kaaihal voor minimaal tien jaar op de Tramkade kan blijven staan. Of die wens in de vorm van een motie op de agenda van de gemeenteraad van woensdagavond komt te staan is nog maar de vraag. 

Dat hangt af van een door Leefbaar ’s-Hertogenbosch aangevraagd verantwoordingsdebat en óf het college van B en W nog vóór de vergadering duidelijkheid wil geven. Uiteindelijk beslist een meerderheid van de raad of het debat wordt gehouden. Als de coalitiepartijen VVD, D66, GroenLinks, CDA en Rosmalens Belang dit gezamenlijk niet willen, is er woensdagavond dus geen debat. De motie staat sowieso op de agenda.

  1. Automobilist bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    Automobi­list bij rechter voor doorrijden na ongeluk: ‘Het was een reactie’

    DEN BOSCH - In en rond het Bossche station zijn tientallen beveiligingscamera’s geïnstalleerd. Een van die camera’s filmde op 25 juni een ongeluk op de rotonde voor het station. Een auto botste tegen een fietsster die voorrang had. Zij vloog enkele meters door de lucht en belande op het asfalt. De automobilist reed door. De 20-jarige Bosschenaar werd aangehouden dankzij het opgenomen kenteken. Hij stond deze week terecht bij politierechter H. Slaar.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch