Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Den Bosch neemt meer tijd om advocaat over theaterontwerp te informeren

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch heeft meer tijd nodig om te reageren naar de advocaat van vier architectenbureaus die bij het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in hun ogen ten onrechte buiten de boot vielen. Advocaat Bert van Mieghem concludeert nu dat de gemeente ‘tijd nodig heeft om een plan te verzinnen’.  Hij is namens de vier bureaus niet van plan al te lang te wachten op een reactie en dreigde al eerder met een kort geding, wat een bom legt onder het theaterplan. 

De vier bureaus namen een advocaat in de arm omdat volgens hen sprake zou van een oneerlijk proces. Het winnende ontwerp van NOAHH zou aangepast moeten worden om binnen het bestemmingsplan te passen. Daarmee ontstaat volgens Van Mieghem een nieuw ontwerp en zou er dus ook sprake moeten zijn van een nieuwe procedure. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch