Volledig scherm
PREMIUM
Doorsnede van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Gemeente Den Bosch en Verkadefabriek toch weer in gesprek over Kaaihal

DEN BOSCH - De gesprekken tussen Den Bosch en de Verkadefabriek over een nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade worden na een ruime maand van stilte toch weer opgepakt. Maar daarmee is niet gezegd dat de Kaaihal er snel komt én dat deze gebruikt gaat worden als tijdelijk theater tijdens sloop en nieuwbouw van het Theater aan de Parade. De wethouders Huib van Olden en Mike van der Geld praten op donderdag 4 juli met de directie en bestuur van de Verkadefabriek. 

In het door de oppositiepartijen PvdA, De Bossche Groenen, SP en Leefbaar gevraagd feitenrelaas over de ontwikkelingen en de gesprekken over de Kaaihal geeft het college van B en W aan dat niet nu al gezegd kan worden of en wanneer er een nieuwe culturele voorziening komt. Omdat de gemeente nog in gesprek wil met tal van culturele instellingen én de gebruikers van de Tramkade. Daarmee is in de ogen van B en W ook nog niet duidelijk of de Kaaihal als tijdelijk theater kan dienen. 

  1. Bossche M-side distantieert zich van racistische uitlatingen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    Bossche M-side distanti­eert zich van racisti­sche uitlatin­gen en komt met statement: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’

    De M-side, de fanatieke FC Den Bosch-supporters, heeft zich in een statement op Facebook uitgesproken tegen racisme. Enkele supporters lieten zich afgelopen zondag vanaf de tribune racistisch uit richting Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira. ‘Voor ons als FC Den Bosch-supporters van de M-Side is het om te zorgen voor sociale controle, want dit kan en mag nooit meer gebeuren.’

In samenwerking met indebuurt Den Bosch