Volledig scherm
PREMIUM
Doorsnede van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Gemeente Den Bosch en Verkadefabriek toch weer in gesprek over Kaaihal

DEN BOSCH - De gesprekken tussen Den Bosch en de Verkadefabriek over een nieuw te bouwen Kaaihal op de Tramkade worden na een ruime maand van stilte toch weer opgepakt. Maar daarmee is niet gezegd dat de Kaaihal er snel komt én dat deze gebruikt gaat worden als tijdelijk theater tijdens sloop en nieuwbouw van het Theater aan de Parade. De wethouders Huib van Olden en Mike van der Geld praten op donderdag 4 juli met de directie en bestuur van de Verkadefabriek. 

In het door de oppositiepartijen PvdA, De Bossche Groenen, SP en Leefbaar gevraagd feitenrelaas over de ontwikkelingen en de gesprekken over de Kaaihal geeft het college van B en W aan dat niet nu al gezegd kan worden of en wanneer er een nieuwe culturele voorziening komt. Omdat de gemeente nog in gesprek wil met tal van culturele instellingen én de gebruikers van de Tramkade. Daarmee is in de ogen van B en W ook nog niet duidelijk of de Kaaihal als tijdelijk theater kan dienen. 

  1. Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer
    PREMIUM

    Visboer Hans van der Heijden (61) stopt; na ruim een halve eeuw heeft Vught geen viswinkel meer

    VUGHT - Bloemen, champagne. Het was de afgelopen week aan het Moleneindplein in Vught een komen en gaan van klanten die afscheid kwamen nemen van visboer Hans van der Heijden (61). Een enkeling met tranen in de ogen. De Erpenaar heeft er een dubbel gevoel bij. ,,Heel leuk natuurlijk. Het is een blijk van waardering dat ze langs komen maar het is natuurlijk niet bepaald een feestelijke gebeurtenis.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch