Volledig scherm
PREMIUM
Gijsje van Honk en Jan van der Putten gaan de gemeenteraad van Den Bosch om een beslissing vragen. © Dolph Cantrijn

Initiatiefnemers Kaaihal Den Bosch accepteren besluit niet

DEN BOSCH - De initiatiefnemers van een nieuwe Kaaihal op de Tramkade in Den Bosch, waar het tijdelijk theater in zou moeten komen, accepteren het niet dat het college van B en W hun plan heeft afgeschoten. ,,Wij willen serieus genomen worden en gaan de gemeenteraad om een beslissing vragen’’,  reageren ad interim directeur Gijsje van Honk van het Theater aan de Parade en directeur Jan van der Putten van de Verkadefabriek op de onverwachte beslissing.

Van der Putten en Van Honk presenteerden in november 2018 hun plannen voor een nieuwe Kaaihal, waar het theater tijdens de sloop en de nieuwbouw op de Parade (drie jaar) gebruik van zou maken. Niet alleen als tijdelijk theater, maar ook voor nieuwe ontwikkelingen (onder meer dance en urban) én het vooruit helpen van de gehele Tramkade. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch