Volledig scherm
Vooraanzicht ontwerp nieuwe Theater aan de Parade. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Kort geding ontwerp Theater aan de Parade medio juni

DEN BOSCH - Het kort geding over het ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade dient op woensdag 19 juni  in de rechtbank van Den Bosch. Advocaat Bert van Mieghem zal daar namens vier architectenbureaus vragen om te stoppen met het uitwerken van het ontwerp van NOAHH uit Amsterdam én vragen om de procedure voor een ontwerp opnieuw te doen. 

De advocaat liet vorige week weten dat de vier ’afgevallen’ architectenbureaus er begrip voor hebben dat de gemeente, gelet op de voorgeschiedenis, nu haast wil maken met het theater’. ,,Maar dat betekent niet dat fundamentele beginselen van het aanbestedingsrecht opzij gezet mogen worden.’’ Volgens Van Mieghem is de aanbestedingsprocedure niet correct verlopen. 

Contract is gesloten

Volgens de advocaat van de gemeente voldeed géén van ontwerpen van de vijf architectenbureaus volledig aan het concept-bestemmingsplan en aan de eisen die aan het nieuwe theater gesteld zijn. Het ontwerp van NOAHH sluit echter wel het beste aan op de plannen en ideeën van de gemeente Den Bosch en daarom is met het Amsterdamse bureau een contract gesloten.  

bd.nl/theaterdenbosch

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch