Volledig scherm
Vooraanzicht ontwerp nieuwe Theater aan de Parade. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Kort geding ontwerp Theater aan de Parade medio juni

DEN BOSCH - Het kort geding over het ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade dient op woensdag 19 juni  in de rechtbank van Den Bosch. Advocaat Bert van Mieghem zal daar namens vier architectenbureaus vragen om te stoppen met het uitwerken van het ontwerp van NOAHH uit Amsterdam én vragen om de procedure voor een ontwerp opnieuw te doen. 

De advocaat liet vorige week weten dat de vier ’afgevallen’ architectenbureaus er begrip voor hebben dat de gemeente, gelet op de voorgeschiedenis, nu haast wil maken met het theater’. ,,Maar dat betekent niet dat fundamentele beginselen van het aanbestedingsrecht opzij gezet mogen worden.’’ Volgens Van Mieghem is de aanbestedingsprocedure niet correct verlopen. 

Contract is gesloten

Volgens de advocaat van de gemeente voldeed géén van ontwerpen van de vijf architectenbureaus volledig aan het concept-bestemmingsplan en aan de eisen die aan het nieuwe theater gesteld zijn. Het ontwerp van NOAHH sluit echter wel het beste aan op de plannen en ideeën van de gemeente Den Bosch en daarom is met het Amsterdamse bureau een contract gesloten.  

bd.nl/theaterdenbosch

In samenwerking met indebuurt Den Bosch