Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor het nieuwe Theater aan de Parade in Den Bosch van architectenbureau NOAHH uit Amsterdam. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Maak ontwerp Bosch theater openbaar

ANALYSEDEN BOSCH - Een bom onder het ontwerp voor een nieuw Theater aan de Parade of uiteindelijk een storm in het glas water? De advocaat van de vier architectenbureaus die het nieuwe Bossche theater niet mogen ontwerpen denkt er nog over na om een kort geding tegen de gemeente aan te spannen. Hij moet zich eerst nog deze dagen door een wirwar van technische omschrijvingen en juridische constructies worstelen. Vooral ook omdat de advocaat van de gemeente (vanzelfsprekend) de bezwaren van de vier bureaus weerlegt.

In de reactie van de gemeente naar de architecten zat een opvallende mededeling: architectenbureau NOAHH heeft haar gehele ontwerp als (bedrijfs-)vertrouwelijk aangemerkt. De gemeente verwijst naar een artikel in de Aanbestedingswet en is dan ook niet van plan om het winnende ontwerp openbaar te maken.

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch