Volledig scherm
PREMIUM
Vooraanzicht van het nieuwe Theater aan de Parade. Een schets, meer nog niet, aldus de gemeente. © NOAHH | Network Oriented Architecture

Mist en onduidelijkheid rond nieuw theater in Den Bosch

ANALYSEDEN BOSCH - Ruim een maand geleden presenteerde de gemeente architectenbureau NOAHH uit Amsterdam als ontwerper van het nieuwe Theater aan de Parade. Een ronkend persbericht over de keuze voor het schetsontwerp van NOAHH - want meer ligt er niet -  én twee afbeeldingen hoe het nieuwe theater er  in de toekomst uit zou kunnen zien. Er kwam ook telefonisch nog een reactie van de gemeente: het is een schetsontwerp en zelfs niet gezegd dat het theater er aan de buitenzijde uit komt te zien als nu wordt getoond. Punt. Dat is tot nu toe alle informatie waar de stad het mee moet doen. Niet meer en niet minder. 

Die punt had een komma moeten zijn omdat de afgelopen weken blijkt dat door de gebrekkige communicatie van de gemeente er een dikke mist over de Parade hangt en er tal van vragen zijn. Die de gemeente dan weer pareert met: wacht met vragen en commentaar leveren tot het uitgewerkte plan wordt gepresenteerd. Die presentatie wordt volgens een woordvoerder binnen maximaal twee maanden verwacht. 

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch