Sloop van het Theater aan de Parade.
Volledig scherm
PREMIUM
Sloop van het Theater aan de Parade. © Marc Bolsius

Partijen willen mogelijk met Van Olden over theater in debat, in ieder geval tóch discussie over betalen extra miljoenen

DEN BOSCH - Moet verantwoordelijk wethouder Huib van Olden in een extra debat aan de tand gevoeld worden over het Theater aan de Parade in Den Bosch? Paul Kagie van Leefbaar 's-Hertogenbosch en Rosmalen beraadt zich met een aantal andere partijen op die vraag en geeft vrijdag uitsluitsel.

 1. Onzeker of autodief die Peter Stolzenbach doodreed psychotisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben
  PREMIUM

  Onzeker of autodief die Peter Stolzen­bach doodreed psycho­tisch was, verdachte zegt elke dag ‘pijn’ te hebben

  DEN BOSCH - Een psychose is niet vast te stellen. Maar wel een persoonlijkheidsstoornis, verminderde toerekeningsvatbaarheid en een ‘schemertoestand van voorbijgaande paranoïde verschijnselen’. Volgens een psychiater en psycholoog geldt dat voor de man (44) uit Geldrop die op 1 augustus vorig jaar op de Bossche Bruistensingel-Hervensebaan Bosschenaar Peter Stolzenbach (50) dood heeft gereden.
 2. Wethouder Van Olden wist wél dat er bezwaren zouden komen tegen nieuw theater en dus vertraging
  PREMIUM

  Wethouder Van Olden wist wél dat er bezwaren zouden komen tegen nieuw theater en dus vertraging

  DEN BOSCH - Wethouder Huib van Olden zei in oktober vorig jaar dat hij niet had verwacht dat bezwaarmakers tegen het nieuwe Theater aan de Parade naar de Raad van State zouden gaan. Terwijl deze enkele maanden eerder al officieel lieten weten die stap te zetten. De vertraging in de plannen zorgde uiteindelijk voor nu al 4,5 miljoen euro aan extra kosten. En dat is de schuld van de bezwaarmakers, aldus Van Olden.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch