Volledig scherm
PREMIUM
Doorsnede van de nieuwe Kaaihal op de Tramkade, achter de Verkadefabriek in Den Bosch. © BiermanHenket

Twee nieuwe hallen in Den Bosch voor een eigen publiek

POLLDEN BOSCH - Een cultureel industrieel park waar het hele jaar dynamiek zit. In de winter wat meer in de gebouwen, in de zomer meer buiten. Eén groene omgeving tussen Verkadefabriek, spoor en water met daarin een aantal markante, industriële gebouwen die gebruikt kunnen worden voor kunst en cultuur, horeca, maatschappelijke bedrijfjes, kunstenaarsinitiatieven; Willem Twee, Verkadefabriek, de initiatieven op de Tramkade, de nieuwe Kaaihal, cafés aan het water. 

Er zijn volkstuintjes, er is soms een openluchttheater. Her en der overblijfselen aan het industriële verleden. Hekken zijn afgebroken, de geparkeerde auto’s zijn verkast naar het voormalig rangeerterrein van de NS.

  1. Brabanthallen vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisiesongfestival

    Brabanthal­len vraagt gemeente en provincie om schouders te zetten onder Eurovisie­song­fes­ti­val

    DEN BOSCH - Jeroen Dona, directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West bij Libéma, is er ‘heilig van overtuigd’ dat de Brabanthallen in Den Bosch geschikt is om volgend jaar het Eurovisiesongfestival te houden. Dona heeft namens Libéma (eigenaar van Brabanthallen) een brief geschreven naar het Bossche college van B en W en het provinciebestuur waarin hij voorstelt om samen de schouders eronder te zetten.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch