Volledig scherm
De negen bedden die theatermaker Marte Boneschansker heeft neergezet midden op de Parade tijdens Theaterfestival Boulevard. © Annemiek Steenbekkers/BD

Audioperformance BLOOS, voor degenen die de ander dichtbij durven laten komen

RECENSIEDEN BOSCH - Doek zat, maar niet in de vorm van een tent bij de audioperformance BLOOS van theatermaker Marte Boneschansker. De voorstelling wordt wel onder het tentjestheater bij Theaterfestival Boulevard geschaard.

Verdeeld over negen bedden liggen allerlei lakens en accessoires zoals vastgenaaide knikkers en zakken met water.

Het is een kwestie van liggen en luisteren. Naar één van negen door Boneschansker geïnterviewde vrouwen - de jongste 15, de oudste 93 - die vertellen over hun lichaam en hun gevoelens over en ervaringen met seksualiteit. Over versieren en versierd worden. Over ergens naar verlangen. Het sensuele pleziertje als je je hand in zak met rijst steekt of een ijsklontje op je borst laat smelten. Voor degenen die de ander dichtbij durven laten komen, midden op de Parade.

BLOOS is tot en met 12 augustus te zien op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch.

  1. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder
    PREMIUM

    Na kritiek gaat sushifesti­val in Den Bosch aangepast verder

    DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.