Volledig scherm
Een beeld uit Dear Friend, Wolves have always eaten sheep. Foto Bas de Brouwer © Bas de Brouwer

Blauwalg zit Wild Vlees dwars: voorstelling Boulevard afgelast

DEN BOSCH - De Boulevardvoorstelling 'Dear Friend, wolves have always eaten sheep' van Wild Vlees bij de Zuid-Willemsvaart, die  morgen zou beginnen, is op last van het waterschap afgelast vanwege blauwalg. Blauwalg is schadelijk voor de gezondheid.

,,In het stuk gaan vijf performers het water in. We hebben nog geprobeerd een andere locatie te vinden, maar dat is niet gelukt", zegt Job Rietvelt van Wild Vlees. ,,Er is overal blauwalg aangetroffen."

Het in Den Bosch gevestigde gezelschap werkt sinds een half jaar aan de voorstelling. Het stuk, naar een idee van Francesca Lazzeri, ging vorige maand in première op het Over het IJ festival in Amsterdam en zou tot en met zaterdag in Den Bosch gespeeld worden. ,, We hebben een hoge kade nodig, het stuk gaat over vluchtelingen die op de kade klimmen. Dus water is absoluut noodzakelijk."

De tribune die al was opgebouwd wordt komende dagen weer afgebroken. De Boulevard en Wild Vlees zoeken naar een nieuwe datum om het stuk te kunnen  opvoeren. Maar dat zal waarschijnlijk wel volgend jaar worden, aldus Rietvelt. 

  1. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder
    PREMIUM

    Na kritiek gaat sushifesti­val in Den Bosch aangepast verder

    DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.