Volledig scherm
Een beeld uit Dear Friend, Wolves have always eaten sheep. Foto Bas de Brouwer © Bas de Brouwer

Blauwalg zit Wild Vlees dwars: voorstelling Boulevard afgelast

DEN BOSCH - De Boulevardvoorstelling 'Dear Friend, wolves have always eaten sheep' van Wild Vlees bij de Zuid-Willemsvaart, die  morgen zou beginnen, is op last van het waterschap afgelast vanwege blauwalg. Blauwalg is schadelijk voor de gezondheid.

,,In het stuk gaan vijf performers het water in. We hebben nog geprobeerd een andere locatie te vinden, maar dat is niet gelukt", zegt Job Rietvelt van Wild Vlees. ,,Er is overal blauwalg aangetroffen."

Het in Den Bosch gevestigde gezelschap werkt sinds een half jaar aan de voorstelling. Het stuk, naar een idee van Francesca Lazzeri, ging vorige maand in première op het Over het IJ festival in Amsterdam en zou tot en met zaterdag in Den Bosch gespeeld worden. ,, We hebben een hoge kade nodig, het stuk gaat over vluchtelingen die op de kade klimmen. Dus water is absoluut noodzakelijk."

De tribune die al was opgebouwd wordt komende dagen weer afgebroken. De Boulevard en Wild Vlees zoeken naar een nieuwe datum om het stuk te kunnen  opvoeren. Maar dat zal waarschijnlijk wel volgend jaar worden, aldus Rietvelt.