Volledig scherm
Kobe Wyffels, Benjamin Vandewalle en Hannah Bekemans in Common Ground. © Platform K

Dansers met een handicap vinden elkaar in 'Common Ground'

Rosmalen - Common Ground, gemeenschappelijke grond. Daarover gaat de voorstelling die de Belgische danser en choreograaf Benjamin Vandewalle maakte met twee dansers met een downsyndroom. In vijf stukken gaan ze op zoek naar wat ze samen kunnen maken.

Grote dansprijzen gaat deze Common Ground niet winnen. De dans van Kobe Wyffels en Hannah Bekemans is basaal, bars en simpel. Maar wat authenticiteit betreft, scoort de voorstelling hoog. Kobe en Hannah zijn een paar in het echte leven en dat geeft dit dansstuk ook iets intiems. Een intimiteit die nog wordt versterkt door de opnames van de repetities die Vandewalle soms gebruikt. Kobe is gretig, kijkt de zaal in en heeft er plezier in. Hannah is wat moeilijker te doorgronden. Maar hier is duidelijk hard gewerkt.

Met pianist Fulco Ottervanger als geheime wapen komt alles samen op de catwalk van deel vijf. Letterlijk als katten lopen de drie in slow motion op elkaar aan de neus te trekken of stompen uit te delen. Geneenschappelijk grond gevonden. Een voorstelling die meer, veel meer verdient dan de tien man die er nu zaten

Common Ground, Perron 3 Rosmalen, nog te zien do 8 augustus, 19 uur.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch