Volledig scherm
PREMIUM
Compagnia Pippo Delbono met de 82-jarige doofstomme acteur Bobo. © Compagnia Pippo Delbono

De theatermaker houdt niet meer van theater, zegt hij

DEN BOSCH - De regisseur houdt niet meer van theater, zegt een van de actrices in ‘Orchids’. Ze neemt de leegte die daardoor ontstaat in om reclame te maken voor zichzelf. Ze heeft wat kopieën te verkopen: een Manet, twee Monets, nog een Velasquez. Het is een van de vele intermezzo’s in Pippo Delbono’s theaterstuk dat maar geen theater wil worden.

Personages ontbreken. De voorstelling bestaat uit een aantal losse stukken waarbij Delbono als een soort alleswetende verteller met zijn soms poëtische voice-over teksten al die losse elementen aan elkaar praat. Uitgansgpunt van ‘Orchids’ is de dood van Delbono’s moeder. Haar dood greep Delbono zwaar aan. Hoewel de twee een moeizame verhouding hadden, kwamen ze op het einde van haar leven toch dicht bij elkaar.

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch