Volledig scherm
Echte vrouwen joggen in regenpak in Artemis © Henk Claassen

'Echte vrouwen joggen in regenpak'
is onweerstaanbaar

DEN BOSCH - De reprise van Jetse Batelaans ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’ is zeventien jaar later nog onweerstaanbaar grappig.

Jetse Batelaan en Elien van Hoek voerden ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’,  zeventien jaar geleden voor het eerst uit. Het is  eigenlijk slapstick. Een eenvoudige grap waarbij het helemaal draait om timing en mimiek. En die is perfect. Marie Groothof wil af van die vier zingende mannen die opeengepakt in een bewasemende kas Schubert staan te zingen. Dus hup, kordaat in de kliko ermee en bonkerdebonk de trap af. Naar buiten met die zooi. Alleen die vierde past er niet in en die blijft ook maar doorzingen. Wat dan daarmee?

‘Echte vrouwen..’ is vaak met veel succes opgevoerd en is ook op de Boulevard onder de plu van Artemis een topper. Alleen, hoe beëindig je die grap? Maar ook daar heeft Batelaans iets fraais voor verzonnen.

Echte vrouwen in regenpak,  Artemis, Josephkwartier, nog t/m zondag.  

  1. Na kritiek gaat sushifestival in Den Bosch aangepast verder
    PREMIUM

    Na kritiek gaat sushifesti­val in Den Bosch aangepast verder

    DEN BOSCH - Kritiek heeft geleid tot aanpassing van sushifestival Joy, vanaf 24 tot en met 26 augustus in het Bossche Paleiskwartier. De opzet van het evenement is gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Op sociale media werd destijds geklaagd over lange rijen, hoge prijzen. Ook zou een aantal gerechten niet vers zijn tijdens het festival, waar verspreid over drie dagen zo'n 20.000 bezoekers op af zijn gekomen. De organisatie sprak destijds van 'een leermoment'.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.