Volledig scherm
Echte vrouwen joggen in regenpak in Artemis © Henk Claassen

'Echte vrouwen joggen in regenpak'
is onweerstaanbaar

DEN BOSCH - De reprise van Jetse Batelaans ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’ is zeventien jaar later nog onweerstaanbaar grappig.

Jetse Batelaan en Elien van Hoek voerden ‘Echte vrouwen joggen in regenpak’,  zeventien jaar geleden voor het eerst uit. Het is  eigenlijk slapstick. Een eenvoudige grap waarbij het helemaal draait om timing en mimiek. En die is perfect. Marie Groothof wil af van die vier zingende mannen die opeengepakt in een bewasemende kas Schubert staan te zingen. Dus hup, kordaat in de kliko ermee en bonkerdebonk de trap af. Naar buiten met die zooi. Alleen die vierde past er niet in en die blijft ook maar doorzingen. Wat dan daarmee?

‘Echte vrouwen..’ is vaak met veel succes opgevoerd en is ook op de Boulevard onder de plu van Artemis een topper. Alleen, hoe beëindig je die grap? Maar ook daar heeft Batelaans iets fraais voor verzonnen.

Echte vrouwen in regenpak,  Artemis, Josephkwartier, nog t/m zondag.  

  1. Bossche rechter is bezuinigingen beu en dient ontslag in
    PREMIUM

    Bossche rechter is bezuinigin­gen beu en dient ontslag in

    DEN BOSCH - Ruim dertig jaar was Alfred Roosmale Nepveu rechter in Den Bosch. Binnenkort loopt hij voor het laatst het Paleis van Justitie uit. ‘Door de voordeur’, zónder ruzie. Maar wél met een somber gevoel over de toekomst van de rechtspraak, die al jaren ernstig gebukt gaat onder Haagse bezuinigingen. Zijn pessimisme deed de 61-jarige Roosmale Nepveu besluiten om ‘de handdoek in de ring te gooien’ en een paar jaar eerder dan verwacht zijn ontslag in te dienen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch