Volledig scherm
PREMIUM
De drugs en medicijnen verstrekkende robot Amy van kunstenaar Dries Verhoeven © Willem Popelier

Een xtc-pil van robot Amy, puur geluk

Bij de koffieautomaat van de rechtbank in Den Bosch voerde ik enkele jaren geleden een boeiend gesprek met een veteraan uit de Brabantse drugsindustrie. De man stond terecht voor een akkefietje met de politie, maar op zijn imposante strafblad stonden vooral veroordelingen die terug waren te voeren op de Opiumwet. Zelf snapte hij daar niks van, betoogde de man met verve. Dankzij zijn jarenlange inspanningen hadden vele duizenden mensen juist kunnen genieten van de geestverruimende middelen die in deze wereld voorhanden zijn. ,,Wij leveren wat veel mensen willen, de samenleving zou ons dankbaar moeten zijn.”

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch