Volledig scherm
IK; Muziakele komedie met serieuze ondertoon. Foto derKAMERICH & BUDWILOWITZ © KAMERICH & BUDWILOWITZ

IK: Besta je wel als niemand je ziet?

DEN BOSCH - Een muzikale komedie met een serieuze ondertoon. Dat is 'IK' van de Bonte Hond. 

Het is een pracht van een locatie op Poeldonk. Met kleine heuvels die op duinen lijken en verderop zelfs een bunker. Terwijl de wind traag de ergste hitte wegblaast en de zon zakt, komt er een toom ganzen gakkend over gevlogen.

Op het terrein staat als een totempaal een groot scherm die net als de telefoon de aandacht naar zich toe zuigt. We zien er ontboezemingen op van de verschillende personages.

We zijn op een eiland, IK-land geheten, met de therapeut Victor Victor, vader Marco, moeder Marja en de vloggende dochter Lieve. De gezinsleden moeten op zoek naar zichzelf. Later duikt ook Astrid, de zus van de moeder op. Ze is net als de dochter behept met een flinke aandachtsverslaving.

De Bonte Hond zet het narcisme van de personages lekker vet en over de top neer. Maar de ondertoon is serieus. We moeten heel veel, zegt de Bonte Hond en het is verdomd moeilijk hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Want besta je wel als niemand je ziet?

Dochterlief heeft geen bereik en dat is haar grootste probleem want: ‘Als mijn volgers niet weten hoe het met me gaat, weet ik het zelf ook niet’. De voortdurende uitvergroting haalt echter ook alle subtiliteit en diepgang uit het verhaal. Vader Marco blijft zo plat als een dubbetje en ook therapeut Victor Victor komt als personage nauwelijks uit de verf.

De electropopliedjes van de formatie REINDIER zorgen voor afwisseling. Dat heeft IK ook nodig.

Bonte Hond IK: vandaag 19 uur, donderdag t/m zaterdag 17 uur.