Volledig scherm
Backbone/Alida Dors, te zien in de zwarte Block Box. © lassedesignen - stock.adobe.com

‘Is de vrijwillige dood verplicht bij de VVD?’

Boulevard recensieDEN BOSCH - Veruit de leukste voorstelling in de drie kleurige Block Boxen is die in de gele van de Antwerpse theatergroep Berlin. 

In de ruimte nemen toeschouwers plaats op stoelen met uitzicht op een tafel met daarop drie naambordjes. Je krijgt een koptelefoon op en al snel begint de vergadering van de VVD:  de Vereniging voor Vrijwillige Dood. Er zijn vragen van mensen uit de zaal. Of de vrijwillige dood verplicht is bijvoorbeeld. En wie lid kunnen worden van de vereniging. Al snel komt een bestuurslid van deze harakiriclub onder vuur te liggen. Of het niet tijd wordt dat de heer Rempen met zijn ballonbuik vrijwillig gaat? Er komt een geheime stemming.

Miet Warlop maakt met If you sst why will een installatie waarbij je zelf een snaredrum kunt bespelen en ondertussen een performance op film kunt kijken. Tja.. Ongeveer in dezelfde trant: Broken Glass van het Amsterdamse Backbone/Alida Dors. Maar die heeft tenminste nog een live-danseres en een opbouw. Respect voor de danseres diezondagmiddag  in een snikhete box toch een fijne performance afleverde.

Block Box, Parade, dagelijks van 13-23.30, tussen 13 en 14 uur gratis.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch