Volledig scherm
PREMIUM
Valentijn Dhaenens kruipt in de huid van Carl Ove Knausgård © Diego Franssens

Knaus: Carl Ove Knausgård voor beginners

Boulevard recensieDEN BOSCH - Acteur Valentijn Dhaenens kruipt in de huid van de Noorse schrijver Karl Ove Knausgård. Met schrijfster Alexia Leijsen probeert hij zicht te krijgen op de strijd van de Noor en zijn drijfveren. Knaus, een voorstelling over schaamte en lef.

Het podium in Triniteitstraat 19 oogt kaal. Op de achtergrond hangt een grote ronde schijf. Het zou de zon kunnen voorstellen of de maan of misschien is het gewoon de aarde. De aarde die ‘alle leven opslokt en weer nieuw leven uitspuwt’. ,,Wie bent u in het diepst van uw gedachten’', vraagt acteur Valentijn Dhaenens het publiek. 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch