Volledig scherm
PREMIUM
Chiara Bersani kruipt in de huid van een eenhoorn. Foto Giulia Traversi © Giulia Traversi

Krachtige performance van een meter grote Chiara Bersrani

Boulevard recensieDEN BOSCH - Als het publiek de sfeervolle oude kapel in het Gasthuiskwartier binnenkomt, ligt Chiara Bersani er al. In een geelwit gewaad, met haar rug naar het publiek dat plaats neemt op blauwe kussens op de stenen vloer. Het is stil, alleen Bersani maakt zachte geluidjes. Dan richt ze zich met hulp van haar armen op en begint te kruipen. 

Ze is net geen meter hoog en misvormd door een milde vorm van de brozebottenziekte. Haar lichaam is haar levensloop. Lange littekens op haar benen getuigen van de operaties die ze onderging. Terwijl de muziek langzaam aanzwelt, heft ze gracieus haar been, ze glimlacht. Kijk naar me, lijkt ze te zeggen. Ze kruipt dicht langs de bezoekers aan de zijkanten. Ze heeft een mooi open gezicht en kijkt iedereen even recht aan. Even doet de performance denken aan het opkijken van Marina Abramovic als iemand aanschoof aan haar tafel in MoMa in New York.

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch