Volledig scherm
Louis Vanhaverbeke in Mikado Remix. © Leontien Allemeersch

Mikado Remix: ode aan de verbeelding

Festival BoulevardDEN BOSCH - Soms zitten de pareltjes diep verscholen in het programma. Mikado Remix van Louis Vanhaverbeke is een ode aan de verbeelding. Met dank aan Heras-hekwerken.

Louis Vanhaverbeke zit in een kooi. Hekwerken van Heras en vier doeken zorgen ervoor dat we hem niet zien. Wat hij in die kooi doet, zien we wel. Via vier camera’s. Het lijkt in het begin op een hiphop-voorstelling door de raps van Vanhaverbeke. Maar door de kubus komt het afstandelijk over. Pas als hij uit zijn kooi komt en allerlei merkwaardige dingen gaat doen, krijgt de voorstelling vaart, spanning en ritme. 

Vanhaverbeke roert bovenop het hekwerk beslag dat hij in een wafelijzer giet. Hij laat de hekken met hulp van een motortje rondjes draaien, fietst er zelf doorheen en zet bakken op het toneel waaruit hij door er op te trappen muziek laat komen. Hij serveert de wafel uit, toont een reclamefilmpje van Heras en fietst dan gewoon weg, het theater uit, naar buiten. De strekking is duidelijk, weg met de hekken rond de geest, leve de verbeelding.

Louis Vanhaverbeke, Mikado Remix, Bij Katrien, nog te zien maandag 6 augustus, 19 uur.