Volledig scherm
PREMIUM
Eva van Pelt in haar kassa op de Parade in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Na Boulevard volgt enkele dagen ‘crashen’

VIDEODEN BOSCH - Theaterfestival Boulevard is voor veel theatermakers in de tentjes elf dagen knallen. Eva van Pelt weet daar alles van. ,,Het is een struggle om voldoende publiek naar je voorstellingen te krijgen.” 

Haar handen zijn bijna helemaal zwart van het krijtbordverf. Eva van Pelt (27) gebruikt het bord op de Bossche Parade om reclame te maken voor HIER, na twee jaar afwezigheid is het haar vierde voorstelling op de Boulevard. Het theaterfestival is voor haar een ‘thuiswedstrijd', want na enkele jaren Rotterdam woont de zangeres weer in ‘haar’ Den Bosch. ,,De Boulevard is een van de eerste plekken die mij zag als theatermaker. In 2014 won ik een wedstrijd en mocht ik drie dagen op de Boulevard spelen.”
Dat was in de Verkadefabriek, daarna stond ze in 2015 en 2016 op de Parade. Eva van Pelt weet dus waar ze het over heeft als ze over spelen op de Boulevard spreekt.  ,,Het is een struggle om voldoende publiek naar je voorstellingen te krijgen, zeker vroeg op de middag.” 

 1. Bosschenaar mijdt rechtszitting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  Bossche­naar mijdt rechtszit­ting na doodsteken van zijn echtgenote in woning aan Marco Polostraat

  De man meldde zich op 13 mei ’s middags bij de politie om te zeggen dat hij zijn echtgenote had doodgestoken in hun woning aan de Marco Polostraat. In het huis troffen agenten het slachtoffer aan. Dat gebeurde nadat zij een ruit hadden ingetikt om binnen te komen. Op dat moment was er verder niemand anders meer aanwezig in de woning. ,,Het waren allemaal hele rustige en lieve mensen”, zei een buurvrouw na de steekpartij in het Brabants Dagblad.
 2. Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’
  PREMIUM

  Fort Isabella Vught bruist: ‘Mét respect voor de kwetsbare natuur’

  VUGHT - Het begon met kleinschalige streekmarkten en enkele honderden belangstellenden. Afgelopen weekend genoten zo’n twee en een half duizend bezoekers van het Hoge Bomen Festival op Fort Isabella in Vught. Het voormalige kazerneterrein ontpopt zich niet alleen als een bijzondere plek om te wonen en te werken maar brengt ook steeds meer vertier. Mét respect voor de kwetsbare natuur, volgens de Isabella Groep. De Vughtse natuurvereniging NMV is ‘waakzaam’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch